torsdag den 26. februar 2009

Økensafari i Dubai 23. februar

Vi var på ørkensafari i 4-hjulstrækkere. Vi var med i en gruppe på ca. 25 store Toyota Land Cruisers med nogle meget erfarne kørere.

Det var en kæmpe oplevelse med masser af ræs - det passede lige drengene, men det lød også til at Anni syntes at det var hylt.

Med i prisen på 720 Dirhams (720 x 1,6 = 1152 kr.) var også sand-surfing, kamel-ridning, mad i det fri og mavedans. Dertil lejede vi 4-hjulere i 20 minutter til 70 Dirhams pr. stk.

Der var specielt to af safari-kørerne der gik lidt ekstra for at give deres kunder en god oplevelse - når de andre i gruppen holdt stille for at få samling på tropperne tog de lige en ekstra blæretur op i sand-klitterne. Det virkede lidt som om de to havde en konkurrence kørende med hinanden.

Det var vores held at vi kørte med den ene af de to :-)

Det var en lang køretur vi var på, for der var ca. en times kørsel ud til ørkenområdet. Vi blev samlet op i Land Cruiseren af vores "guide", som var fra Pakistan. Derefter kørte vi hen og samlede to andre op inden vi mødtes med de andre 25 biler udenfor byen. De to andre i vores gruppe var to venner fra henholdsvis Canada og Californien. Den ene af dem skulle vi samle op hos deres fælles veninde fra Sri Lanka. Så man må sige at der var nogle forskellige nationaliteter i sving. De to andre var forøvrigt begge sorte. Den ene af dem arbejder som jockey og var i Dubai for at ride i hele sæsonen.

Vores pakistanske guide fortalte mig at der er ca. 25 firmaer i byen der laver ørkensafari. Alle firmaerne er drevet af pakistanere og derfor er alle kørerne også pakistanere. Man skal have en bestemt tilladelse for at man må køre ørkensafari, så jeg følte at vi var i gode og professionelle hænder. Området vi kørte i var lejet af hans firma, Oasis Palm, så der ville ikke komme andre biler end dem i gruppen.

Vi kørte "dune bashing" i sandklitterne i ca. 30 minutter. Derefter var det tid til kamelridning, og derefter kørte vi hen til et sted hvor vi skulle spise i ørkenen under åben himmel. Inden spisningen kunne vi lige nå at leje nogle 4-hjulede motorcykler som vi kørte med på en lille bane. Christoffer kørte på sin egen 4-hjuler og Benjamin og jeg kørte sammen på vores. Vi kunne sgu ikke følge med Christoffer for han gav den gas og han var jo meget lettere end Benjamin og jeg.

Jeg vil lade billeder og video tale for sig selv. Hvis du har mulighed for det, bør du se nogle af video-klippene - det er simpelthen for fedt :-) På nogle af dem kan man høre drengenes begejstrede kommentarer.

Her kan du se vores guide ved bilen, som var en kun 3 måneder gammel Land Cruiser 4.0L V6, som allerede havde kørt 35000 km:
http://pic.atpic.com/da/1246939/600

Her kan du se kamel-ridning:
http://pic.atpic.com/da/1246948/600

Her kan du se 4-hjulere:
http://pic.atpic.com/da/1246956/600

Her kan du se den amerikanske jockey på en kamel. Han var lige ved at falde af kamelen da turen var slut. Det drillede vi ham lidt med...
http://pic.atpic.com/da/1246943/600

Her kan du se mig i nationaldragt (advarsel - stærke billeder):
http://pic.atpic.com/da/1246961/600

Her kan du se drengene surfe i sand-klitterne:
http://u797.direct.atpic.com/25763/0/1246928/0.mov

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

10 minutters video-rundtur

Rejsevideo om Sri Lanka og Maldiverne