mandag den 9. februar 2009

Selvmordsbombe på Sri Lanka, men vi har det godt

Måske har du læst eller hørt om dagens selvmordsbombe på Sri Lanka:


http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/srilanka/4568072/Tamil-Tiger-suicide-bomber-kills-28-sparking-fears-of-new-terrorist-campaign.html


Jeg hørte snak om det idag og kiggede så selv på nettet, men kun på www.jp.dk kunne jeg finde lidt video om det, så derfor linket ovenfor der fortæller lidt mere.

Denne bombe er udløst langt oppe nordpå i Sri Lanka, hvor De Tamilske Tigre forsøger at holde civile tamiler som gidsler i et forsøg på at have et menneskeligt skjold så Sri Lankas hær ikke kan trænge ind til dem uden også at dræbe civile. Rigtig fejt efter min mening, og dagens selvmordsbombe havde også tamiler som mål, som var i færd med at flygte fra krigszonen oppe nordpå.

Det er en ond krig, men så længe vi som turister holder os til de sikre områder i landet og rejser med en lokal guide er der altså ikke noget at frygte.

Når vi kører omkring i den sydlige del af landet kommer vi ofte igennem militære checkpoints hvor de stopper mistænkelige biler. Når de ser at der er hvide mennesker og børn i bilen får vi altid lov at køre igennem.

2 kommentarer:

  1. Godt at høre at det ikke er lige der hvor I opholder jer.

    http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1123279.ece

    SvarSlet
  2. Ja - så længe man rejser med lokal guide og respekterer deres råd, så sker der ikke noget. Jeg har kun 1 gang hørt om et vestligt (dansk) offer for terror'en og det var den dansk rygsækturist der befandt sig i en lokal bus i et tamilsk usikkert område.

    SvarSlet

10 minutters video-rundtur

Rejsevideo om Sri Lanka og Maldiverne